Blockchain

Blockchain…wie durft samen met ConsultingKids de uitdaging aan te gaan?

Het zou weleens het meest ingewikkelde onderwerp van dit moment kunnen zijn: blockchain. Bij ConsultingKids werken we graag aan dit soort complexe vraagstukken en hebben we de expertise in huis om moeilijke onderwerpen op een heldere manier uit te kunnen leggen aan een klas op de basisschool. Aangezien voor kinderen de toepassingen van blockchain straks zo vanzelfsprekend zullen zijn als het internet dat vandaag de dag voor ons is, zijn zij de aangewezen doelgroep om vragen voor te leggen over de toekomst van de blockchaintechnologie en de gevolgen voor jouw organisatie!

Wat gaat blockchain betekenen voor organisaties?

Blockchain wordt vaak neergezet als een revolutionaire techniek die businessmodellen en taakstellingen van organisaties en bedrijven op hun kop zal gaan zetten. Hoewel de technologie op dit moment in de kinderschoenen staat en volop in ontwikkeling is, proberen verschillende partijen zich voor te bereiden op het moment dat het een vlucht neemt. Het aantal toepassingen waarvoor blockchain kan worden gebruikt is nagenoeg oneindig en varieert van betalingsverkeer tot productieketens en van identiteitsbeheer en –verificatie tot zakelijke transacties. Grote kans dat de meeste organisaties in Nederland hiermee te maken gaan krijgen! En des te belangrijker om je goed voor te bereiden en mee te kunnen gaan in de ontwikkelingen.

Waarom willen wij graag met blockchain aan de slag?

ConsultingKids is een adviesbureau dat opdrachtgevers helpt bij verfrissende oplossingen voor complexe vraagstukken: niet gek dus dat we staan te trappelen om ook met het vraagstuk rondom blockchaintechnologie aan de slag te gaan! Wij maken complexe vraagstukken uitlegbaar voor kinderen op basisscholen en gaan op basis van die uitleg met ze aan de slag om tot vernieuwende oplossingen te komen. Hoewel het onze inschatting is dat veel mensen nog wel wat hulp kunnen gebruiken om de impact van blockchain op de organisatie uit te leggen gaan wij graag de uitdaging aan om dit uitlegbaar voor kinderen te maken.

 

Waarom kunnen kinderen het beste helpen?

Dat blockchaintechnologie voor volwassenen nog lastig te begrijpen is heeft te maken met de grote verandering die het teweeg zal brengen. Gehinderd door kennis en ervaring zullen wij als volwassenen dat wat nieuw is altijd vergelijken met dat wat we al kennen. Bij kinderen werkt dit anders; zij kennen alleen dat wat er nu bestaat en kunnen zich bijvoorbeeld een wereld zonder internet niet voorstellen, simpelweg omdat ze dit nooit beleefd hebben. Dat biedt kansen om vanuit dat perspectief ook naar de toekomst te kijken. En kinderen kunnen dat zeker: hun oneindige creativiteit voor de toekomst kunnen ze bij blockchain technologie goed kwijt: de toepassingen van blockchain zijn enorm!

 

Bovendien: kinderen zijn de werknemers van de toekomst. Wie dus in de toekomst wil kijken; pak geen glazen bol maar ga eens een dag met ons mee naar een basisschoolklas: hoor wat de kinderen te vertellen hebben en verbaas je over de technologische kennis die zij nu al hebben! 

Samen verkennen?

“The future belongs to those who create it”: wij gaan de uitdaging graag met jou (en een aantal basisschoolklassen) aan! Zullen we samen eens verkennen wat blockchaintechnologie kan gaan betekenen voor jouw organisatie en een blik op de toekomst werpen…? Neem contact met ons op of kijk voor meer info op www.consultingkids.nl.

Postadres

ConsultingKids
Vitruviusstraat 150
2314CW  Leiden

Bezoekadres

Area71
Sisalbaan 5a
2352AZ  Leiderdorp

Contact

E. info@consultingkids.nl
T. +31 (0) 652 881 023

Bedrijfsinformatie

KvK-nummer 59896590
BTW-nummer NL183852667B01