Ik woon in de gemeente Leiden en vanochtend hebben zij iets heel tofs gedaan voor mij en mijn gezin wat ze ook prima niet hadden hoeven doen.

What happened?: een oude kapotte te zware piano zojuist aangeboden voor grofvuil. We wisten dat deze te zwaar was maar kregen hem ook niet verder uit elkaar. Vanochtend vroeg kwamen de mannen van de gemeente al langs. Alles ging mee… behalve het restant van de piano.

Leuk geprobeerd dachten wij en achten de kans al klein dat ‘het zou lukken’:-). Al nadenkend over plan B komt zojuist een andere wagen van de gemeente aangereden. Pakt de piano met kraan op en neemt hem mee. Voor hun wellicht een kleine moeite maar zo blij mee!

Het interessante: Graag wilde we ergens een compliment achterlaten voor deze mannen. Na zoeken vonden we vooral veel kanalen voor klachten, overlast en meer negativiteit.

 

Kortom:  Ik kan ‘nergens’ mijn compliment kwijt! 

Daarom de tip aan alle gemeenten (en eigenlijk alle organisaties) in NL: maak ook een complimentenformulier! Is ook leuk om te ontvangen toch?

Reden waarom ik het hier ook meld, is dat dit stiekem een heel mooi voorbeeld is van adviezen die kinderen ons ook zouden kunnen geven op veel complexere volwassen vraagstukken.

Maar voor nu… gewoon heel blij met gemeenten Leiden en dat ik komende weekend niet hoef te besteden aan het slopen van een oude piano… En… heb als ‘klacht’, onder melding openbare ruimte nummer 74495, zojuist maar het compliment doorgegeven…

Fijn weekend alvast!

Bas Warmerdam, oprichter ConsultingKids

VERFRISSENDE OPLOSSINGEN VOOR VOLWASSEN VRAAGSTUKKEN

Het wereldbeeld van kinderen is anders dan dat van volwassenen. Kinderen zijn onbevooroordeeld, stellen vragen die wij als volwassenen niet durven stellenen komen met gedachten die niet bij ons op komen. ConsultingKids boort deze andere manier van denken aan; Geïnspireerd door de verfrissende ideeën van kinderen komen we tot oplossingen om organisaties en onze samenleving verder helpen. Thema’s voor volwassen vraagstukken variëren van ‘beleid armoede & schulden’ tot  ‘omgevingsmanagement’ en van ‘Innoveren met burgers & medewerkers’ tot ‘organisatieontwikkeling’. Bepaald geen kinderachtige vraagstukken dus en met als vertrekpunt jullie top 5 uitdagingen. Ongeacht complexiteit! Resulterend in, naar de volwassen wereld terugvertaalde, verfrissende adviezen waar je mee verder kunt.

Win-win voor organisaties en kinderen

Daarnaast reiken we kinderen methoden en technieken van gerenommeerde adviesbureaus en bekende managementboeken aan die vertaald zijn naar hun belevingswereld. Zo leren we kinderen probleemoplossende vaardigheden die velen van ons pas later in ons werkende leven meekrijgen maar eigen graag al veel eerder hadden willen weten…

INNOVATIEF - PROFESSIONEEL - PARTICIPATIEF!

Ik kom graag in contact

We denken graag met je mee, beantwoorden vragen die je hebt en/of delen leuke voorbeelden uit de praktijk. Kortom geef hiernaast aan waar we je mee kunnen helpen en we plannen iets in.

Of bel/mail direct met Bas Warmerdam op 06-52881023 / bas@consultingkids.nl

Bas Warmerdam

Oprichter ConsultingKids

POWERED BY PRCS

ConsultingKids is een zelfstandig label van PRCS, een integraal veranderbureau voor organisaties van morgen en partner in ontwikkeling.

In een steeds sneller veranderende wereld, waar morgen soms totaal anders is dan vandaag, helpt PRCS organisaties onderweg keuzes te maken en hun aanpassingsvermogen te vergroten.

We helpen organisaties verandering en vernieuwing te omarmen, te benutten, te realiseren en te vermenigvuldigen. Met oog voor mens én organisatie, cultuur én spelregels, zacht én hard. In samenhang. En optimaal op elkaar ingespeeld.

Om ook morgen nog relevant te zijn.

Meer weten? Neem contact op met ons kantoor via 06 528 81 023  of info@consultingkids.nl

Bas Warmerdam

Oprichter ConsultingKids

Postadres

ConsultingKids B.V.
Minervalaan 7
2314 BT Leiden

 

Bezoekadres

PRCS / ConsultingKids
Joris van den Berghweg 103 Hal B Oost 1067 HP Amsterdam

Bedrijfsinformatie

KvK-nummer 74167790