ConsultingKids oplossingen anderhalve meter samenleving2

Creatieve denkkracht kinderen voor uitdagingen Coronavirus

De coronacrisus brengt op vele vlakken de nodige uitdagingen. Zo ook rond het vormgeven van de anderhalve meter samenleving (inclusief de economie). Denk aan uitdagingen in cultuursector, wonen/eenzaamheid, horeca, openbare ruimte, evenementen, bedrijfsleven en meer.

 

Hoe mooi om op basis van de creatieve denkkracht van kinderen uit de eigen gemeente te komen tot verfrissende oplossingen voor dit complexe volwassen vraagstuk?

 

Enkele kenmerken van de aanpak:

  • We zetten in op de echte volwassen uitdagingen (complexiteit maakt niet uit!) die spelen, zo vertaald dat kinderen ook mee kunnen denken
  • Kinderen bieden de inspiratie wat wordt terugvertaald naar volwassen adviezen. We gaan dus verder dan de ideeen van de kinderen zelf en maken ze inpasbaar in de ‘volwassen leefwereld’. Het is niet vrijblijvend.
  • We betrekken actief lokaal een aantal klassen om 100+ kinderen dedicated mee te laten denken en bieden ook de mogelijk voor alle kinderen in de gemeente om hun ideeen te delen.
  • Samen met kinderen en mensen uit de eigen gemeente met een minimale belasting. ConsultingKids ontzorgt!
  • De komende maanden elke 3-4 weken inspiratie om te delen waarmee overheid, onderwijs, ondernemers en inwoners hun voordeel kunnen doen. 
  • Het wordt op een mooie manier ingepast in het thuisonderwijs en na 8 juni als compacte module voor op school zonder extra werk voor leraren. Ze hebben juist zo even de handen vrij voor andere dingen.
  • Kinderen voelen zich trots en serieus genomen. En… het is ‘gewoon’ heel leuk en inspirerend voor alle partijen. 

Ook interessant voor jullie gemeente? Bel of mail Bas op T. 0652881023 of E. bas@consultingkids.nl en we zorgen samen dat we nog iets moois voor de zomervakantie in gang kunnen zetten.

Postadres

ConsultingKids
Vitruviusstraat 150
2314CW  Leiden

Bezoekadres

Area71
Sisalbaan 5a
2352AZ  Leiderdorp

Contact

E. info@consultingkids.nl
T. +31 (0) 652 881 023

Bedrijfsinformatie

KvK-nummer 59896590
BTW-nummer NL183852667B01