Parel CK

De parels van ConsultingKids

De afgelopen jaren heeft ConsultingKids aan 80 verschillende vraagstukken wereldwijd gewerkt. We hebben dit gedaan met ongeveer 4.000 kinderen. Nederland heeft de afgelopen vier jaar nieuwe junior consultants mogen verwelkomen, die bij elkaar 20.000 vaardigheden hebben geleerd. Van hen hebben we zo’n 35.000 ideeën gekregen. 

En we hebben dit terugvertaald naar 1.200 verfrissende en inspirerende oplossingen voor deze vraagstukken.  

Uiteraard heeft elke opdrachtgever zijn eigen context. Maar inmiddels hebben we ook op een aantal overstijgende thema’s mooie inzichten verzameld. Het komende jaar willen we graag deze ideeën met jullie delen. Met als belangrijkste doel, dat te doen waar wij bij ConsultingKids voor staan: verfrissende oplossingen bieden voor volwassen vraagstukken, terwijl we tegelijkertijd kinderen iets leren. We geloven erin dat vanuit het delen van onze kennis en ideeën, we Nederland een stukje beter en leuker maken en dat we daarnaast de kinderen die nu junior consultant van ConsultingKids zijn, en hun ideeën, (nog meer) recht doen!  

Delen van onze parels 

Het komende jaar zullen we in een serie artikelen jullie inspireren met de ideeën van kinderen en de adviezen die we afgelopen jaren hebben gegeven. We maken hierbij onderscheid tussen onze opdrachtgevers in de publieke en private sector. Ook omdat we merken dat beiden behoefte hebben aan reflectie en inspirerende ideeën van kinderen op verschillende vlakken. De thema’s hieronder zijn niet uitputtend. Benieuwd of we inspirerende ideeën hebben voor jouw vraagstukken? Neem contact op met Roos of Ilse.  

Thema’s die we komende periode in het zonnetje zetten

De komende periode willen we in ieder geval een aantal thema’s delen met jullie, waar wij de afgelopen paar jaar zo’n 80+ vraagstukken wereldwijd over hebben gekregen. En waarvan we verwachten dat deze ook de komende jaren interessant en relevant zijn voor onze opdrachtgevers.  

Thema’s binnen de publieke sector die je kan verwachten

  • Goede zorg in de wijk: hoe werken we integraal in het sociaal domein op het gebied van armoedebestrijding, huiselijk geweld, jeugdwerkeloosheid en ouderschap? 
  • Bereikbaarheid en leefbaarheid: hoe houden we de steden van de toekomst bereikbaar en hoe zorgen we voor leefbaarheid in de wijken (waarbij we inzichten vanuit het ruimtelijk en sociaal domein combineren)? 
  • Duurzaamheid: klimaatadaptatie en waterbeheer, hoe houden we Nederland droog en benutten we onze energiebronnen goed en gaan we voedselverspilling tegen?  
  • Betrekken van inwoners bij beleid en besluitvorming: hoe doen we dit op onder andere het gebied van de omgevingswet, democratie en sociaal domein? 
  • Samenwerking intern en met partners: hoe richten we de governance in, hoe werken we goed samen en wat voor spelregels hebben we dan nodig? 
  • Privacy en digitale overheid: hoe implementeren we de oplossingen die voor handen zijn voor medewerkers en klanten en zorgen we voor bewustwording van de kansen en risico’s? 

Thema’s in de private sector die je kan verwachten

  • Toekomstgericht HR-beleid: hoe zorgen we in een krappe arbeidsmarkt voor het aantrekken en behouden van goed personeel? 
  • Draagvlak voor de strategie van het bedrijf: hoe implementeren we onze organisatievisie, zodat het voor management en medewerkers duidelijk is wat er van hen verwacht wordt? 
  • Vervoer van de toekomst: hoe moet de trein van 2020 er uitzien om aan te sluiten bij behoefte reizigers? 

Heb je zelf een thema of vraag waar je graag met ons over in gesprek wil? Laat het ons weten! Wij kunnen dan met je meedenken of we daar vanuit ConsultingKids al inspiratie voor je op hebben, of dat we je kunnen helpen deze te genereren.   

Postadres

ConsultingKids
Vitruviusstraat 150
2314CW  Leiden

Bezoekadres

Area71
Sisalbaan 5a
2352AZ  Leiderdorp

Contact

E. info@consultingkids.nl
T. +31 (0) 652 881 023

Bedrijfsinformatie

KvK-nummer 59896590
BTW-nummer NL183852667B01