Informatie voor Ouders

scroll-white.png

ConsultingKids in het kort...

Wij betrekken kinderen bij het oplossen van complexe vraagstukken van bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties. Dit doen we omdat we ervan overtuigd zijn dat kinderen volwassenen kunnen helpen met het oplossen van deze vraagstukken. Gebaseerd door de ideeën van kinderen dragen wij oplossingen aan die onze opdrachtgevers verder helpen. Hoe we dit doen en voorbeelden van onze opdrachtgevers kan je hier lezen.

Dit is belangrijk én leuk voor kinderen omdat…

In onze gastles gaat het om twee dingen; de kinderen helpen ons met verfrissende oplossingen en inspiratie voor complexe vraagstukken, en zij leren in één dag de vaardigheden die nodig zijn om problemen op te lossen.

Die probleemoplossende vaardigheden krijgen de kinderen in een afwisselend lesprogramma voorgeschoteld en zijn gebaseerd op methoden en technieken van gerenommeerde adviesbureaus en bekende managementboeken. Op een ludieke en begrijpelijke manier leren de kinderen al op vroege leeftijd wat er nodig is om problemen op te lossen; iets waar zij de rest van hun leven profijt van zullen hebben (de meeste volwassenen hebben dit pas in de loop van hun werkende leven ontwikkeld…..). Aan het einde van het lesprogramma worden de kinderen benoemd tot Junior Consultants, dat wordt bekrachtigd met het uitreiken van een diploma; een beloning voor het harde werken en ook een signaal waaruit blijkt dat we de kinderen echt serieus nemen. Een stimulans om de aangeleerde vaardigheden te blijven gebruiken bij het oplossen van problemen.

Naast het leren van de vaardigheden gaan de kinderen ook aan de slag met een (soms complex) vraagstuk. De kinderen weten in eerste instantie nog niet dat het om een echt vraagstuk van een echte professionele organisatie gaat ; we vertalen het namelijk eerst naar de belevingswereld van de kinderen. Het vraagstuk leggen we uit aan de hand van een leuk en begrijpelijk verhaal waarin ‘Gompies’ de hoofdrol spelen: een soort kabouters die allerlei leuke dingen beleven, maar ook een probleem hebben dat moet worden opgelost! Hoewel de kinderen gedurende de ochtend te horen krijgen welke (echte) organisatie ze hebben geholpen met hun oplossingen en inspirerende ideeën, kan het best zijn dat je als ouders ’s middags nog volop verhalen over de Gompies hoort!

Waarom scholen graag meedoen kan je hier lezen.

Impressie van de boeken waarop de probleemoplossende vaardigheden mede zijn gebaseerd

Dit vonden andere docenten van onze gastles

Dit vonden andere docenten van onze gastles

Postadres

ConsultingKids B.V.
Minervalaan 7
2314 BT Leiden

 

Bezoekadres

Area071
Sisalbaan 5a
2352AZ  Leiderdorp

Bedrijfsinformatie

KvK-nummer 59896590
BTW-nummer NL183852667B01