Informatie voor scholen

scroll-white.png

ConsultingKids in het kort...

Wij betrekken kinderen bij het oplossen van complexe vraagstukken van bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties. Dit doen we omdat we ervan overtuigd zijn dat kinderen volwassenen echt kunnen helpen met het oplossen van deze vraagstukken. De ideeën van kinderen vormen de basis voor de oplossingen waar wij onze opdrachtgevers mee verder helpen. Hoe we dit doen en voorbeelden van onze opdrachtgevers kan je hier lezen.

Waarom je als school mee wilt doen…

Samen met ConsultingKids werken schoolklassen aan het oplossen van complexe vraagstukken voor allerlei type organisaties, zowel publieke als private. Daarbij leren de kinderen dus niet alleen van en over die professionele organisaties, ze vergroten ook hun eigen probleemoplossende vaardigheden. De leerlingen krijgen die vaardigheden tijdens het ConsultingKids traject aangeleerd en kunnen die altijd en overal inzetten. Deze verschillende probleemoplossende vaardigheden zijn gebaseerd op methoden en technieken van gerenommeerde adviesbureaus, en uit bekende managementboeken zoals ‘Omdenken’ en ‘Blue Ocean Strategy’.

Op een speelse en verfrissende manier bieden we klassen een inspirerend lesprogramma aan, waarbij we spel, opdrachten, brainstormen, ontspanning en leren hand in hand laten gaan. Wij nemen kinderen op zo’n dag heel serieus; zij helpen ons immers een vraagstuk mee op te lossen, waar ze – met recht – heel trots op zijn. Niet voor niets worden de kinderen aan het einde van de dag benoemd tot Junior Consultants en krijgen zij een heus diploma met daarop de belangrijkste 5 vaardigheden:

 • Samenwerken en ‘ja-ennen’
 • Doorvragen en komen tot de kern van het probleem
 • Oplossingen bedenken vanuit verschillende perspectieven
 • Prioriteren en beargumenteren
 • De beste oplossingen nog beter maken door middel van toetsen en aanscherpen

Bij onze gastles houdt het echter niet op. Niet alleen wij nemen de kinderen serieus, onze opdrachtgevers doen dat ook. Na afloop van het traject komen zij terug in de bezochte klassen, niet alleen om de kinderen nogmaals te bedanken, maar ook om ‘verantwoording af te leggen’; want wat is er eigenlijk allemaal met de ideeën gebeurd?

Impressie van de boeken waarop de probleemoplossende vaardigheden mede zijn gebaseerd

Een aantal praktische zaken op een rij…

 • De gastles is bedoeld voor leerlingen van groep 6, 7 en 8 en sluit goed aan bij de ‘21e-eeuwse vaardigheden’.
 • We gaan ongeveer een hele schooldag met een klas aan de slag. Voordat we langskomen bespreken we nog enkele praktische zaken met de betrokken docent zoals verwachtingen, indeling van de klas, schooltijden etc.
 • Er zijn geen kosten voor de school aan verbonden.
 • Op de dag zelf is de adviseur van ConsultingKids meestal een halfuur voor de start op de locatie om verder kennis te maken en wat spullen klaar te zetten.
 • Naast de adviseur(s) vanuit ConsultingKids komen soms 1 of 2 andere personen mee, dit zijn medewerkers van de opdrachtgever en kijken mee.
 • In de voor- en nabereiding van de gastles hoeft de docent helemaal niks te doen: wij begeleiden de gastles! Wel vragen wij aan de docent om aanwezig te zijn gedurende de gastles: om kinderen bij de les te houden en brandjes te blussen, mocht er onenigheid tussen de leerlingen ontstaan.
 • Gedurende de dag werken we met verschillende werkvormen waarin kinderen in groepsverband (of in duo’s) en individueel aan de slag gaan waardoor iedere leerling op zijn/haar manier kan floreren.
 • De kinderen werken mee aan een echt vraagstuk, het hoe en wat onthullen we pas tijdens de les!!
 • We maken graag een paar actiefoto’s in de klas om onze opdrachtgever een goed beeld te geven van de beleefde dynamiek. Uiteraard gaan we zorgvuldig om met foto’s, hoe we dit doen lees je in onze privacyverklaring.

Dit vonden andere docenten van onze gastles

Wil jij een gastles van ConsultingKids in jouw klas ervaren?

Meld je aan! Als we een opdrachtgever hebben waarvoor we een klas nodig hebben in jouw buurt dan nemen we contact met je op!

Postadres

ConsultingKids B.V.
Minervalaan 7
2314 BT Leiden

 

Bezoekadres

Area071
Sisalbaan 5a
2352 AZ  Leiderdorp

Bedrijfsinformatie

KvK-nummer 59896590
BTW-nummer NL183852667B01