nieuws1

Sportify advies ConsultingKids wordt werkelijkheid bij NOC*NSF

Eind 2015 hebben wij voor de gemeente Amsterdam gewerkt aan een vraagstuk over “kinderen meer laten bewegen”. Gebaseerd op de verfrissende ideeën van kinderen ontstond het advies om een nieuw sportconcept te starten genaamd SpoRtify, sport on demand (zie onder voor het complete advies).

SpoRtify, sport on demand
Ontwikkel een nieuw sportconcept. Laat je hierbij inspireren door concepten als Spotify, Airbnb en Netflix. Kenmerken daarvan zijn betalen voor de dienst en niet het product, niet zelf bezitten, gebruiken wanneer het voor jou past en ruime keuze. Voor sport in Amsterdam betekent dit een dienst waarbij je betaalt voor het bewegen EN jezelf kan bepalen wat, waar en wanneer. Zo kun je dus ook meerdere sporten doen en zit je niet meer vast aan 1 club. Dus keertje basketballen, dan potje voetballen vervolgens 3x fitness. Op een app kun je makkelijk zien wat, waar en wanneer beschikbaar is. Dit kan werken met een maandbedrag of met credits (sport coins) die je erop stort. Hierdoor kun je makkelijk kennismaken met verschillende sporten en daarna ook allerlei verschillende sporten blijven doen. Interessant voor kinderen maar daarnaast zeker ook voor ouders die daardoor weer het goede voorbeeld kunnen geven. 
Aansluitend bij het advies om sport (voor bepaalde doelgroepen) goedkoper te maken kun je als gemeente maandelijks credits storten op de app van deze doelgroepen zodat zij goedkoper kunnen sporten en deze credits ook alleen voor sport kunnen gebruiken.
Tof om te zien dat NOC*NSF, de verzamelde sportbonden en verenigingen, een variant op Sportify werkelijkheid wilt gaan maken! 

https://www.nsp.nl/391-georganiseerde-sport-werkt-aan-sportify.html

 

Postadres

ConsultingKids
Vitruviusstraat 150
2314CW  Leiden

Bezoekadres

Area71
Sisalbaan 5a
2352AZ  Leiderdorp

Contact

E. info@consultingkids.nl
T. +31 (0) 652 881 023

Bedrijfsinformatie

KvK-nummer 59896590
BTW-nummer NL183852667B01