Verfrissende oplossingen voor
volwassen vraagstukken.

scroll-light.png

voor overheidsorganisaties

Het wereldbeeld van kinderen is anders dan dat van volwassenen. Kinderen zijn onbevooroordeeld, stellen vragen die wij als volwassenen niet durven stellen en komen met gedachten die niet bij ons opkomen. ConsultingKids boort deze andere manier van denken aan; Geïnspireerd door de verfrissende ideeën van kinderen komen we tot oplossingen om organisaties en onze samenleving verder helpen. Thema’s voor volwassen vraagstukken variëren van “armoede & schuldenbeleid“ tot “omgevingswet” en van “innoveren met inwoners” tot “organisatie-ontwikkeling” Bepaald geen kinderachtige vraagstukken dus en een, naar de volwassenwereld vertaald, advies waar je mee verder kunt

Win-win voor organisaties en kinderen

Daarnaast reiken we kinderen, tijdens een enerverende dag, methoden en technieken van gerenommeerde adviesbureaus en bekende managementboeken aan die vertaald zijn naar hun belevingswereld. Zo leren we kinderen probleemoplossende vaardigheden die velen van ons pas later in ons werkende leven meekrijgen maar eigenlijk graag al veel eerder hadden willen weten…

INNOVATIEF - PROFESSIONEEL - PARTICIPATIEF!

bepaald geen kinderachtige vraagstukken!

Voor opdrachtgevers werken wij aan veel verschillende type vraagstukken. Startpunt zijn jullie top 5 uitdagingen ongeacht complexiteit! Voorbeelden van thema’s waar we recent aan hebben gewerkt zijn: 

Beleid armoede & schulden

Organisatie-ontwikkeling

Omgevingswet

Samenwerking project & programmamanagement

Toegankelijkheid zorgstelsel

Innoveren met burgers

Corona

Gezonde wijken

Inrichting publieke
domein

En meer…Play Video

NB: Vanwege corona stemmen we met klassen goed af wat een verantwoorde manier is om met hen samen te werken. Bijvoorkeur werken we, op gepaste afstand, in de klas of bijvoorbeeld in een grote gymzaal. Andere varianten zijn buiten, voor het raam of online. Kortom er is van alles mogelijk:-)

De kracht van de aanpak zit in complexe realiteit ZO VERtalen DAT KINDEREN MEE KUNNEN DENKEN

En inspirerende ideeen van kinderen terugvertalen naar professionele adviezen passend
in de volwassen context.

(Oh… en de kinderen vinden het ook helemaal te gek & LEREN PROBLEEMOPLOSSENDE VAARDIGHEDEN!)

EEN SELECTIE VAN ONZE OPDRACHTGEVERS

Bedrijven

Manieren van
samenwerken

Samen werken aan maatschappelijke en organisatorische uitdagingen

90% van onze tijd werken we jullie grootste uitdagingen. Hierbij doorlopen we samen de bij de aanpak toegelichte 5 stappen tot verfrissende oplossingen voor volwassen vraagstukken. De doorlooptijd bedraagt 6-12 weken. We betrekken hierbij altijd meerdere en steeds verschillende bovenbouw basisschoolklassen uit de eigen regio. Waar wenselijk   combineren we dit soms ook met andere groepen zoals studenten, senioren of jongvolwassenen met down syndroom. Combinaties met train-the-trainer opzet zijn bespreekbaar en vragen commitment voor meerdere vraagstukken.

Inspiratiesessies voor collega’s en events

De overige 10% verzorgen we graag inspiratiesessies, TEDx achtige lezingen en workshops zoals ‘denken als een kind’. Tijdens deze sessies nemen we deelnemers mee in o.a. de meest wonderlijke concepten gebaseerd op de ideeën van kinderen ter inspiratie voor jullie eigen uitdagingen. Ter indicatie: de investering voor dergelijke sessies van 1 1/2 uur ligt rond de  EURO 999,- exclusief BTW.

POWERED BY PRCS

ConsultingKids is een zelfstandig label van PRCS, een integraal veranderbureau voor organisaties van morgen en partner in ontwikkeling.

In een steeds sneller veranderende wereld, waar morgen soms totaal anders is dan vandaag, helpt PRCS organisaties onderweg keuzes te maken en hun aanpassingsvermogen te vergroten.

We helpen organisaties verandering en vernieuwing te omarmen, te benutten, te realiseren en te vermenigvuldigen. Met oog voor mens én organisatie, cultuur én spelregels, zacht én hard. In samenhang. En optimaal op elkaar ingespeeld.

Om ook morgen nog relevant te zijn.

In elk ConsultingKids-traject wordt met een team van 2-3 mensen samengewerkt met 1 duidelijk ervaren aanspreekpunt voor de opdrachtgever.

Meer weten? Neem contact op met ons kantoor via 06 528 81 023  of info@consultingkids.nl

Bas Warmerdam

Oprichter ConsultingKids

Ik heb een
(aan)vraag...

Wil je meer voorbeelden aanvragen, een online afspraak inplannen of kunnen we je met iets heel anders helpen? Maak je keuze, deel je gegevens en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Of bel direct 06 528 81 023

IMPRESSIE VAN CONSULTINGKIDS IN CIJFERS EN BEELDEN

0
Opdrachten

waar wij samen met de mensen in de organisaties aan hebben gewerkt

0
Landen

waar we de creatieve denkkracht van kinderen hebben losgelaten op volwassen vraagstukken

0
Kinderen

die wij probleemoplossende vaardigheden hebben geleerd en zijn benoemd tot junior Consultant

0
verfrissende oplossingen

en interventies die wij opdrachtgevers hebben geboden en impact mee maken

Ontelbaar

Vaak genieten

 met opdrachtgevers van de verfrissing, inspiratie en plezier die we in de samenwerking beleven

Postadres

ConsultingKids B.V.
Minervalaan 7
2314 BT Leiden

 

Bezoekadres

PRCS / ConsultingKids
Joris van den Berghweg 103 Hal B Oost 1067 HP Amsterdam

Bedrijfsinformatie

KvK-nummer 74167790